fredag 25 februari 2011

Grillad entrecote, potatisgratin och hempiskad bearnaise.

kom över finfin bit entrecote i veckan, hade gjort ett jobb och kunden blev så nöjd att han belönade mig med en bra köttbit.
den hade legat vaccad i butikens lagerkyl i tre veckor.

sjukt mör var den och perfekt marmorerad och inte speciellt mycket hinnor, du ser ju själv på bilden
















den vägde in på 1100 gram, vi är fyra i familjen varav två är barn som inte är speciellt förtjusta i medium rare, så jag skar biffar av biten. två 3 cm tjocka och tre tunnare 1 cm biffar.













Jag strödde lite flingsalt på köttet en halvtimme innan dom hamnade på grillen, det hjälper köttet att "styvna" d.v.s. det blir inte så sladdrigt, torka torrt innan du lägger på grillen bara.
köttet är så smakrikt att inga andra kryddor behövs



Ett snabbt besök på grillen senare så hamnade biffarna på tallrikarna.
Grabbarnas var well done utan att vara torra
Våra tjockare var medium done och helt himmelska.

Innan dess hade jag satt en potatisgratin i ugnen och slagit en magisk Bearnaise.
som bonus hade jag även gjort ett vitlökssmör som var helt otroligt när det smälte över köttet.



















Lördagen ägnas till mässbesök, Passion för mat i Eriksbergshallen i Göteborg tilsammans med ett gäng Mästerkockar.
På söndag blir det troligen tuornedos eftersom jag fick en snygg bit parerad oxfile från en annan kund i veckan

vi får se om det kommer att avläggas rapporter från helgens begivenheter, något kommer jag väl att berätta tror jag..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar