Lite rastlös en söndag och kände att jag ville hitta på nått nytt.
Sugen på nått med lax, och pasta..
googlade på lax och ravioli och hittade detta receptet.
4 portioner:
250 gr benfri lax (jag tog styckpackade laxfileer, en per huvud)
200 gr Cantadou Pepparrot
2 dl riven Kvibille Cheddar
1/2 citron skal + saft
1/2 kruka gräslök
1/2 kruka dill
salt och vitpeppar
Sås:
1/4 citron
1 dl grädde
3 dl mjölk
1 -2 msk hummerfond
2 msk smör
Salt och socker
Hacka laxen fint i halvcentimenterskuber.
Finhacka gräslök och dill.
Riv citronskalet.
Blanda allt i en skål och rör ner citronsaft och två nypor flingsalt.
Ställ in i kylen i 30 min så att fisken får snabbrimma.
Gör sedan klart fyllningen genom att blanda i pepparrotsosten och cheddarn med fisken.
Smaka av med lite mer salt och lite vitpeppar.
Gör såsen innan du gör klart dina ravioli genom att värma citronsaft i en kastrull på ganska låg värme och vispa ner smöret så att det smälter i saften. ta i hummerfond och vispa i grädde och mjölk.
Låt småsjuda en stund utan att koka. Balansera med ev. mer salt och en gnutta socker.
Red av med maizena eller arrowrot
Kavla ut pastadegen till ca 1 mm tjocklek.
Mjöla och täck över pastan med plastfilm under tiden annars kan den bli torr och spricka när du monterar ihop kuddarna
Klicka sedan fylllningen utmed ena långsidan på pastaarket. Ca 5 cm mellanrum.
Pensla sedan med vatten runt fyllningen och vik över pastadegen.
Forma den runt fyllningen så att det inte blir kvar någon luft.
Skär ut i fyrkanter och platta med lätta fingrar ihop deghalvorna så att det blir tätt och inte fyllningen flyter ut när den kokas.
Koka dina ravioli i rikligt med vatten med rikligt med salt. Koktid 3-4 min.
Lägg upp på varma tallrikar och häll såsen över.
Garnera med klippt dill och lite mer gräslök.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar