Kamben c:a 400 g per person.
ett par gula lökar, morötter, tre lagerblad, ett par vitpepparkorn, salt och en tsk kryddpeppar.
kambenen kokas sakta i en timme i vatten, lök, morötter, kryddor och ett stänk Liquid smoke,
låt svalna i sitt spad i kylen till dagen efter.
Fjutta fyr på grillen, lägg ribsen med bensidan ner på gallret och pensla på en god bbq sås
( jag gillar Ica selections BBQ chipotle ) på köttsidan, 5-10 minuter senare vänder du på ribsen och penslar på bensidan.
5 minuter senare vänder du igen på grejerna och penslar en sista gång..
( jag gillar Ica selections BBQ chipotle ) på köttsidan, 5-10 minuter senare vänder du på ribsen och penslar på bensidan.
5 minuter senare vänder du igen på grejerna och penslar en sista gång..
I dag serverade jag ribsen med ungsstekta potatisar med skal som jag borstat rena från jord, halverat och kokat i 15 minuter.
sen fick dom gå klart i ugnen på ett bleck kryddade med santa marias pommeskrydda och ett mesquite salt jag köpt på Grays american store i Malmö..
sanslöst gott, vår minsta på 8 som normalt är mätt 5 minuter in i måltiden satt kvar och käkade långt efter att vi andra var klara
Annat gott att servera till är coleslaw och grillade majskolvar i bitar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar