Sidfläsk, hel bit 1kg. eller mer. .
Flingsalt, rosmarin, chili, rapsolja.
En bra grill med lock.
En digitaltermometer som kan sättas ner genom grillens lock
En briketttändare.
Briketter och äppelträchips.
Ett par goda bärs en bra bok eller en superbra playlist och ett antal timmar till förfogande.
1: Skär bort svålen, snitta fettkappan och massera in salt, chili
och rosmarin tillsammans med oljan. det ska vara så lite olja att det
bara "klistrar" ihop kryddorna på köttet.
2: Tänd grillen med 5-8 briketter i ena sidan av grillen, lägg en rejäl näve trächips i blöt.
vänta tills det är bra glöd utan tändvätskedoft.
3: Lägg på locket och låt gallret bli varmt innan du lägger på köttet med fettsidan neråt på
motsatt sida från glödbädden Samtidigt lägger du på ett par nypor trächips
och lägger på locket med ventilen över sidan där köttet ligger samt stänger alla spjäll.
4: Stick ner termometerns "probe" genom det övre luft spjället och se till att du har en
jämn temperatur (100 grader). det kommer att ta en massa tid innan du
fått tempen att stabilisera sig, eftersom du hela tiden lyfter på locket för att
lägga på mer trächips eller fylla på med mer briketter allteftersom.
5: Under tiden läppjar du på den goda drycken du valt ut för evenemanget
och laddar ännu en brikettsats i briketttändaren, ser till at den har brunnit igång
ordentligt innan du pytsar i den i grillen.
6: Efter ett antal timmar. typ 3-4, så är det dax att sluta mata på briketter och trächips.
ta ut tempproben, stäng alla ventiler och låt grillen svalna med köttet på gallret.
7: KLART!
man kan använda detta goda fläsket till massor, pålägg till en fantastisk
sandwich eller som bacon!! eller i skurna kuber om 4 cm i kvadrat
serverade med en potatisfondant och lite god syrad spetskål.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar