söndag 1 maj 2011

Slättbosnus

Detta är ett tävlingsbidrag till Foodges tävling där man tävlar om gjutjärnsprodukter till ett värde av 1500:- från CarlVictor

Detta är en gammal bonna efterrätt, jag var nog inte mer än ett par år gammal när jag smakade detta första gången hemma hos farmor & Farfar..

äter det nån gång om året numera, men det smakar lika gott nu som då.

4 dl rivet mörkt bröd, t.ex. kavring
1/2 dl strösocker
3 dl äppelmos. hemmgjord eller köpemos, kvittar vilket.
3 dl vispgrädde

Blanda bröd och socker i en torr stekpanna. Hetta upp och rosta brödet. 
Låt blandningen svalna på bakpapper.
Bottna med brödsmulor i portionsglas. 
Lägg på äppelmoset och toppa med lättvispad grädde.

Ett glas calvados gör inte ont till detta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar