söndag 1 maj 2011

Skånsk Äggakaga med fläsk


Detta är ett tävlingsbidrag till Foodges tävling där man tävlar om gjutjärnsprodukter till ett värde av 1500:- från CarlVictor

för 2 portioner behöver du
4 ägg
4 dl mjölk
4 msk vetemjöl
1/2 tsk salt
1 krm nymald vitpeppar
200 g Rökt sidfläsk
rårörda lingon


Stek fläsket knaprigt under tiden i en gjutjärnspanna
Vispa under tiden ihop ägg, mjölk, mjöl, salt och vitpeppar i en bunke.
Ta upp fläsket och lägg över det i en annan panna. Lämna flottet kvar i pannan.
Häll sedan i äggakagesmeten i den varma stekpannan och sätt in i ugnen samt grädda äggakagan i ca 15 minuter.

den är klar när kanten har rest sig och den känns torr i mitten. 
Värm på fläsket mot slutet av gräddningen.
Ta ut äggakagan och servera den med det varma fläsket samt rårörda lingon.

Sjukt gott att dricka till är ett stort glas iskall mjölk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar