söndag 23 januari 2011

Laxravioli med cheddar och pepparrot

Lite rastlös en söndag och kände att jag ville hitta på nått nytt.
Sugen på nått med lax, och pasta..

googlade på lax och ravioli och hittade detta receptet.

4 portioner:
250 gr benfri lax (jag tog styckpackade laxfileer, en per huvud)
200 gr Cantadou Pepparrot
2 dl riven Kvibille Cheddar
1/2 citron skal + saft
1/2 kruka gräslök
1/2 kruka dill
salt och vitpeppar

Sås:
1/4 citron
1 dl grädde
3 dl mjölk
1 -2 msk hummerfond
2 msk smör
Salt och socker

Hacka laxen fint i halvcentimenterskuber.
Finhacka gräslök och dill.
Riv citronskalet.

Blanda allt i en skål och rör ner citronsaft och två nypor flingsalt.
Ställ in i kylen i 30 min så att fisken får snabbrimma.

Gör sedan klart fyllningen genom att blanda i pepparrotsosten och cheddarn med fisken.
Smaka av med lite mer salt och lite vitpeppar.

Gör såsen innan du gör klart dina ravioli genom att värma citronsaft i en kastrull på ganska låg värme och vispa ner smöret så att det smälter i saften. ta i hummerfond och vispa i grädde och mjölk.

Låt småsjuda en stund utan att koka. Balansera med ev. mer salt och en gnutta socker.
Red av med maizena eller arrowrot

Kavla ut pastadegen till ca 1 mm tjocklek.
Mjöla och täck över pastan med plastfilm under tiden annars kan den bli torr och spricka när du monterar ihop kuddarna

Klicka sedan fylllningen utmed ena långsidan på pastaarket. Ca 5 cm mellanrum.
Pensla sedan med vatten runt fyllningen och vik över pastadegen.
Forma den runt fyllningen så att det inte blir kvar någon luft.

Skär ut i fyrkanter och platta med lätta fingrar ihop deghalvorna så att det blir tätt och inte fyllningen flyter ut när den kokas.

Koka dina ravioli i rikligt med vatten med rikligt med salt. Koktid 3-4 min.

Lägg upp på varma tallrikar och häll såsen över.
Garnera med klippt dill och lite mer gräslök.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar