tisdag 8 mars 2011

Enkel revbensstek

I morse, i den vanliga morgonrushen med ungarnas frukostmackor, flingor, tandborstning, bäddning och påklädning stannade jag upp en sekund och tänkte på vad vi skulle kunna ha till middag i kväll.

I normala fall hade jag rotat fram något ur frysen, lagt in köttbiten i kylen för att komma hem efter jobb och finna köttet nästan lika fruset som när jag tog ut det ur frysen.

Inte idag.
slängde upp det frusna köttblocket i en ungsform, slabbade på lite BBQ-sås och skalade och klyftade tre solovitlökar, lade dom runtom, hällde på en dl rödtjut från en trött bag in box.
alu folie över och in i ugnen i 75 grader.

Där fick det stå hela dagen och gotta sig.
hemma halv sex.
Skalade ett gäng potatis och satte i kok.
tog ur ungsformen, hällde av den goda skyn i en panna.
lika mycket grädde som sky, värm upp och red av med maizena..
dela köttet i portionsbitar, strö över flingsalt och dra ett par drag med svartpepparkvarnen.
in i ugnen igen på 200 grader tills det blir lite gyllenbrunt.

till detta körde jag lättkokta morotsstavar, svängda i smör och hackad persilja..

Inga bilder idag, det var för gott och vi för hungriga för att hinna fota..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar